Vitvaror

Vitvaror för oss är väldigt viktigt. Både att de är snygga och att de är praktiska. Ser man miljömässigt och ekonomiskt så är även förbrukningen viktig. Eksjöhus erbjuder sina kunder Miele som standard och har valt att erbjuda kunden olika nivåer. För vår del så tycker vi inte Miele är ett dåligt märke, men vi tyckte att man inte fick så mycket vitvaror för pengarna. Utan man var tvungen att lägga till en del för att få den standarden vi hade tänkt oss.
När man väljer att plocka bort något så är det viktigt att föra en dialog med sin säljare. Om Eksjöhus är med på banan, speciellt när man bygger ett PrioFyra som har sina bestämmelser (PrioFyra har fasta bestämmelser var avlopp och ventilation finns. Det går ej att ändra på det). Något som också kan vara bra att prata med banken hur man ska lösa det rent ekonomiskt. För kommer man köpa alla vitvaror på en gång, så kan det bli mycket pengar och vissa företag kan inte erbjuda faktura. När man väljer vitvaror som vi har gjort, så är det inga pengar man får rent fysiskt utan det dras av på fakturan till Eksjöhus. Därför är det viktigt att fråga sin säljare vad de har räknat på för budget på vitvaror på det förslaget som de har.

Saker att tänka på

-Vad är våra behov? Lagar vi mycket mat?
-Ha dialog med säljaren både ekonomiskt och funktionsmässigt.
-Passar vitvarorna med köksinredningen? De flesta som säljer köksinredning har sina egna mått. Därför är det viktigt att upplysa säljaren där man har tänkt köpa vitvaror vilket företag man har tänkt köpa köksinredning ifrån så de kan komma med tips.
-Be om offert!!!
-Kolla leveranstid. Om du väljer att köpa vitvaror på egen hand är det upp till dig att se till att de finns på plats när byggaren ska ha dem.
-Fläkten! När man har öppen planlösning är det viktigt att ha en bra fläkt för att minimera matos.
-Vill man ha torkskåp, så måste man upplysa sin säljare.
-Torktumlaren kan man få både med vattenbehållare och med slang till avloppet. Kolla upp fördelar och nackdelar
-Tvättmaskin går att få självdoserande
-Ugnar finns massor med olika varianter varmluft, ångugn kombiugn. Något som jag vill tipsa om är skena i ugnen. Man placerar plåten på skenan och behöver man vända på maten i ugnen så drar man bara ut plåten och så sitter den fast i skenan. Tycker det minimerar att man bränner sig.

Kom gärna med era tips som kan vara bra när man väljer vitvaror!

Vitvaror
Vitvaror

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s